Legends Tour

EM-slutrunden blev forud for første kamp markeret ved at sende et mobilt EM-museum på Danmarksturné. Legends Tour besøgte fra den 10. maj til den 8. juni syv danske byer.

 

Der er blevet skrevet dansk fodboldhistorie, ved at Parken i København har lagt græs til Danmarks indledende kampe ved sommerens EM-slutrunde. Man kan vist godt sige, at der er EM-feber i Danmark og allerede forud for slutrundens start blev feberen hjulpet på vej af det mobile EM-museum ’Legends Tour’.

 

Omdrejningspunktet for udstillingen har været fortællingen om EM-triumfen fra 1992 og Danmarks EM-historie frem til slutrunden. Det er sket igennem historier, merchandise og billeder fra hele Danmark. Gæsterne har desuden kunnet tage aktivt del i udstillingen og fortælle deres egne anekdoter og oplevelser fra den sommer, hvor hele landet eksploderede i fodboldfest og fællesskabsfølelse, da Faxe ’ramte den lige i røven’.

 

På museet har man kunnet se det ikoniske EM-trofæ, UEFA gav Danmark efter triumfen i Sverige i 1992, samt trøjer, handsker og andre historiske elementer fra ’sommeren, vi aldrig glemmer’ og andre slutrunder. Det har bragt danskerne endnu tættere på EM og kan vise, hvordan fodbolden gennem tiden har samlet os som nation.

 

Hele den fascinerende historie om turneringen har tilmed været en verdenspremiere, eftersom udstillingen er den første af sin art nogensinde. 

 

Først besøgte Legends Tour syv danske byer, og er herefter blevet flyttet til Ofelia Plads i København, hvor den vil blive stående under hele EM-slutrunden. Ofelia Plads er officiel Football Village under slutrunden i København.


Planen for Legends Tour så således ud:
10.-12. maj: Hillerød
13.-15. maj: Horsens
17.-19. maj: Nyborg
20.-22. maj: Nibe
25.-26. maj: Slagelse
27.-29. maj: Struer
31. maj-1. juni: København, Nørrebrohallen
2.-3. juni: København, Litauens Plads
4.- 5. juni: København, Christianshavns Torv
6.-7. juni: København, Göteborg Plads
8. juni: København, Tingbjerg