Den lavere aktivitet grundet coronanedlukningerne har ikke bare kostet på fællesskabet. Mange foreninger har også lidt økonomiske tab.

Derfor er der oprettet tre puljer, som idrætsforeninger - herunder fodboldklubber - kan ansøge, til at dække tab efter coronanedlukning eller til at hjælpe i genstarten af fællesskaberne.

De tre puljer ansøges alle på samme måde - men hvad der kan søges penge til er forskelligt fra pulje til pulje:

De tre puljer

DIF og DGI’s corona-hjælpepulje (tabte indtægter 1. januar - 31. august)+

Puljen genåbner og henvender sig til idrætsforeninger, som har mistet indtægter på grund af blandt andet aflyste arrangementer, manglende mulighed for at tjene penge på eksterne arrangementer, manglende kontingentbetaling eller manglende sponsorstøtte.

Det er ikke et krav, at ansøgende idrætsforeninger skal være medlem af DGI og/eller DIF. Corona-hjælpepuljen kan også ansøges af lokale foreninger inden for det selvorganiserede idrætsområde, udsatteidrætten og esport. Firmaidrætsforeninger henvises til den særskilte corona-hjælpepulje under Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs mere om puljen, og hvordan I ansøger HER

DIF og DGI’s pulje for planlagte aktiviteter (aflyste aktiviteter fra 1. juli)+

Puljen kan ansøges i forhold til planlagte aktiviteter fra 1. juli 2021 til og med 31. december 2021, som ellers ikke vil kunne finde sted pga. manglende indtægtsgrundlag som følge af COVID-19-restriktioner i sommerperioden.

Puljen for planlagte aktiviteter kan ansøges af alle frivillige foreninger, der beskæftiger sig med idræt.

Fælles for de tre puljer er, at det ikke er et krav, at en forening er medlem af DGI og/eller DIF.

Læs mere om puljen, og hvordan I ansøger HER

DIF og DGI's genstartspulje (nye aktiviteter)+

Genstartspuljen kan søges af lokale idrætsforeninger til at skabe aktiviteter og oplevelser for alle i sommeren og efteråret frem til d. 25. oktober 2021.

Målgruppen er børn, unge, voksne, familier og ældre, og aktiviteterne skal både være med til at højne den enkeltes livskvalitet og øge den sociale sammenhængskraft ved at skabe fælles oplevelser. Aktiviteterne skal være uden deltagerbetaling og aktivere brugerne gennem deltagelse i de støttede aktiviteter.

Genstartspuljen kan ansøges af alle frivillige foreninger, der beskæftiger sig med idræt.

Læs mere om puljen, og hvordan I ansøger HER


Baggrund for puljerne

Puljerne er oprettet på baggrund af en række politiske aftaler som et bredt udsnit af folketingets partier står bag.

For at nedbringe de administrative udgifter har DIF og DGI valgt at gå sammen og lægge midlerne i fælles puljer.