Børneudviklingstrænere fra 11 klubber har i efteråret som de første i Danmark deltaget på den spritnye DBU Børneudviklingstræneruddannelse.

De kommer alle fra klubber, der gør noget ekstra for at prioritere børnefodbolden og har særligt fokus på det gode børnemiljø. Fælles for disse klubber er, at de ønsker at være DBU Børneklub, og for at blive det, skal de i løbet af det første år af aftalen tilknytte en børneudviklingstræner.

Peter Winther er børneudviklingstræner i den nordjyske klub Skibsby-Højene IF. Han har deltaget på uddannelsen, der blev afviklet i Vildbjerg og Hobro, og har været glad for forløbet.

- Mine forventninger til uddannelsen blev helt indfriet. Vi har haft et godt netværk i gruppen med virkelig god dialog og sparring mellem kursisterne, og DBU har givet os nogle rigtig gode værktøjer, siger Peter Winther, der allerede har brugt elementer fra uddannelsen i hverdagen.

Hvad er en børneudviklingstræner?

Børneudviklingstræneren har til opgave at understøtte klubbens børnetrænere; med andre ord være træner for børnetrænerne.

Alle klubber, der ønsker at være DBU Børneklub, skal tilknytte en børneudviklingstræner i løbet af det første år.

- Jeg vil helt sikkert anbefale andre at tage på uddannelsen. Vi kan se, det er gavnligt for spillerne, at vores trænere udvikler sig. Med de mange tilbud, der er i dag, skal vi som klub have et attraktivt produkt, så spillerne kommer, og det er det her med til, fortsætter han.

Det bedst mulige tilbud til spillerne
Hjemme i Skibsby-Højene IF har Peter Winther og klubben allerede iværksat en række nye tiltag, f.eks. trænermøder og observation af børneholdenes træninger, og så har han har stået for tekniktræning for blandede årgange, som samtidig har fungeret som inspiration for børnetrænerne. Desuden har trænerne været på UEFA C1-kursus.

- Jeg glæder mig vildt meget, til vi starter op på græs igen. Til foråret skal jeg ud at coache vores trænere og arbejde med klubbens blå tråd og børneløfterne. Og så skal trænerne på C2-kursus. Målet er, at trænerne bliver løftet i kvalitet, så vores spillere får det bedst mulige tilbud og kvalitetstræning.

Jeg vil helt sikkert anbefale andre at tage på uddannelsen. Vi kan se, det er gavnligt for spillerne, at vores trænere udvikler sig. Med de mange tilbud, der er i dag, skal vi som klub have et attraktivt produkt, så spillerne kommer, og det er det her med til. Peter Winther, børneudviklingstræner i Skibsby-Højene IF

De næste uddannede børneudviklingstrænere er allerede på vej på Sjælland, og til februar starter et nyt forløb i Jylland.

Kom på Børneudviklingstræneruddannelsen i 2023
Der bliver afholdt uddannelsesforløb i både Vest- og Østdanmark i foråret og efteråret 2023. Hvis du som børneudviklingstræner har interesse i at deltage så kontakt din klubrådgiver, børneklubrådgiver eller lokalunion for mere information.

Fakta om uddannelsen for børneudviklingstrænere

  • Uddannelsen består af tre moduler og varer i alt 36 timer
  • Uddannelsens formål er at børneudviklingstrænerne skal blive endnu dygtigere inden for de emner, som gavner børnetrænere og -spillere mest
  • Derfor er temaerne på de tre moduler: Børneudviklingstræneren som henholdsvis håndværker, vejviser og kulturbærer
  • Et vigtigt element i uddannelsen er personprofiler, og hvordan man som børneudviklingstræner bruger den viden til dels at arbejde med sig selv og dels at være træner for børnetrænerne


Hvad er DBU Børneklub?
Er din klub interesseret i at vide mere om DBU Børneklub? Så se mere her

Støttet af Herrelandsholdet
Børneudviklingstræneruddannelsen er blandt andet muliggjort ved, at Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne.