• Hvordan skaber vi liv i klubhuset?
  • Hvad skal vi bruge?
  • Hvordan rekrutterer vi trænere og spillere?
  • Hvordan kan man træne?
  • Hvordan kan vi indrette et lokale til det?
  • Hvad skal det koste?
  • Hvordan får vi tænkt bevægelse ind i vores tilbud?
  • Hvordan skal medlemmer registreres?
  • Hvordan får vi forældrene som aktive medspillere?

Ovenstående er måske nogle af de spørgsmål, der trænger sig på, hvis I overvejer at tilbyde eFodbold i klubben. Heldigvis er vores eFodbold-konsulenter klar til at hjælpe jer med svar og gode råd. Det gælder også, hvis I allerede er i gang.

- Vores hjælp er gratis for klubberne, og vi synes det er fedt, at få lov til at hjælpe eFodbold godt på vej i de danske fodboldklubber. Så min opfordring vil være, at alle klubber, der bare overvejer eFodbold tager fat i en eFodbold-konsulent til en uforpligtende snak, forklarer DBU eFodbold-konsulent Henrik Selch.

Du finder jeres lokale eFodbold-konsulent her:


eFodbold-kluber fik hjælp til opstart

Glade børn og unge i massevis fyldte Sunds IF’s helt nye FIFA-lounge, da klubben i samarbejde med DBU Jyllands eFodboldkonsulent, Henrik Selch, afholdte FIFA-klubaften tilbage i oktober. Her var hele 48 børn og unge mellem 8 og 15 år samlet til startskuddet på klubbens eFodbold-tilbud.

-  Det var en super fed aften for alle børn og unge med interesse i FIFA. Det var fedt for os i Sunds IF at få hjælp af både DBU-eFodboldkonsulenten og FIFA-instruktørerne. Det gav den perfekte start på vores eFodbold-tilbud, fortæller klubbens sportskonsulent og børneudviklingstræner, Mathias Riis.

Han bakkes op af Henrik Selch:

- Fodbolden udvikler sig – og digitaliseres som så meget andet på flere måder - og det skaber spændende nye måder at dyrke fodboldspillet på. Nu også i Sunds IF, hvor de nu kan appellere til nogle målgrupper, der ellers ikke normalt færdes i klubben.

Hos Herning KFUM kickstartede man ligeledes i foråret sit eFodbold-tilbud med en FIFA-dag. Også her fik de hjælp af eFodbold-kosulenten:

- Vi havde længe gået med tanken om at starte eFodbold op, så da chancen så bød sig med besøg af DBU Jyllands eFodbold-konsulenter, tænkte vi, at nu skulle det være. Og så slog vi til, fortalte Randi Pedersen, som er centerleder i Herning KFUM, ved den lejlighed.

Henrik uddyber:

- Det var enormt vigtigt for klubben at få forældrenes opbakning og få nedbrudt nogle af de fordomme og bekymringer omkring esport. Det lykkedes os gennem info og dialog i fællesskab at få dem til at bakke op om deres børns interesse og engagement. Her var ordvalg og perspektiv vigtigt, så man kan sige, at det endte med at være en form for kommunikationshjælp, jeg bidrog med.

Helt konkret var Henrik også klubben behjælpelig med at markedsføre eFodbold-tilbuddet via bl.a. Facebook.

Såvel Sunds IF som Herning KFUM har i dag et eFodbold-tilbud og deltager i DBU eFodbold-turneringen.


Spil med i DBU eFodbold-turneringen

Det er første gang, at DBU eFodbold-turneringen afvikles i stævneform, hvor man fra de enkelte lokale stævner kan kvalificere sig til de regionale finaler og derfra videre til Grand Finals - de officielle DM-finaler i DBU eFodbold. 

I alt afvikles 3-4 lokale stævner i perioden november til februar, og det er muligt at tilmelde sig dem alle separat. Det eneste det kræver for at deltage er, at holdet råder over to controllers, og dem har spillerne typisk selv.

Den nye struktur betyder, at fodboldklubber, der måske først starter deres eFodbold-hold op henover vinteren, også kan nå at deltage i turneringen. 

Læs mere: