Hvad er Get Movin’?

Get Movin’ er for de klubber og klubledere, som ønsker at samarbejde med DBU bredde om at løfte deres pige/kvinde-indsats. Med klubberne som omdrejningspunkt ønsker Get Movin’ at skabe ligeværd mellem kønnene i fodboldens fællesskaber og øge spilleglæden for piger og kvinder landet over.

Processed 8073E236 8B6D 4EE2 BC12 19D360F7FA14 B6574199 4E0D 4364 BB07 F6849C2460B1

Get Movin' skal give flere piger og kvinder adgang til boldbanerne, så de kan blive en del af stærke fællesskaber og herigennem skabe personlig udvikling og øget mental sundhed.

I klubberne skal der skabes håndholdte kulturforandringer. Med Get Movin’ skal fordomme om piger og kvinder både i og udenfor fodboldklubben nedbrydes. Sammen vil vi arbejde målrettet mod, at piger og unge kvinder bliver en ligeværdig del af fodboldfællesskabet i klub, skolegård og SFO.

Get Movin’ udfoldes igennem seks forandringsgreb:

  • DBU Get Movin’-klubber: Forpligtende og klubindividuel aftale med 96 klubber om at prioritere pige- og kvindeindsatsen. Løbende rådgivning, netværk og ressourcer fra DBU Bredde.
  • Ambassadørkorps: Et netværk af minimum 96 unge piger/kvinder rekrutteret via klubberne, der spiller eller har spillet fodbold, er trænere, dommere eller klubledere. De skal fungere som forbilleder, nedbryde kønsstereotype fordomme om kvinder i fodbold og åbne pigernes øjne for fodbolden.
  • En ny generation af trænere og dommere: Rekruttering i klubberne blandt for eksempel teenagepiger, mødre og bedsteforældre. Antal kvindelige trænere tredobles, antal kvindelige dommere fordobles.
  • Ida-modellen i SFO’er og skoler*: Samarbejde med SFO’er og skoler systematiseres, faciliteret af ambassadører og koblet til klubberne.
  • Get Movin' Akademier: Netværksmøder og læringsrum for klubberne, hvor der deles erfaringer med det formål at afdække blinde vinkler, som kan bevidstgøres for at skabe en bredere kønsdiversitet i klubber.
  • Flytbar fællestræning: Lokalt samarbejde i et område, hvor pigerne matches efter niveau på tværs af klubber. Tilbuddet er for alle piger, der er motiveret for et ekstra træningstilbud. Hver træning afsluttes med en tredje halvleg med fokus på socialt samvær.

* Ida-modellen er inspireret af og opkaldt efter Ida Kvist Andersen, der i sit sabbatår på egen hånd gennemførte fodboldlege for piger i en række SFO'er på Sydfyn. Via en håndholdt indsats lykkedes det at rekruttere piger med over i de lokale fodboldklubber.

Projektleder for Get Movin', Sara Lethan Abild, forklarer her om nogle af indsatserne i Get Movin'

GET MOVIN NORDEA Hvid I Gr├©N Kasse