Fredericia FF prøvede eFodbold af med succes

12

På den vestlige side af Storebælt finder man fodboldklubben Fredericia FF. Her drømmer man om at skabe et mere aktivt klubhus med masser af liv i løbet af dagen. 

- Nedlukningen under coronaen har tydeliggjort for os, hvor meget det livlige fællesskab i en fodboldklub betyder for os og vores medlemmer. Det har fået os til at tænke mere over, hvordan vi kan skabe flere aktiviteter heroppe i klubben - ikke mindst i lokalerne, fortæller klubbens egen konsulent Svend Erik Kristensen.

En af tankerne går i retning af at prøve eFodbold af som tilbud, og den ide blev kickstartet i forbindelse med, at klubben afholdte Store Klubdag, arrangeret af DBU Jylland:

- Jeg tog dialogen med bestyrelsen om mine ideer og de indvilligede i, at vi prøver det af. Derfor købte vi to af de såkaldte Gaming Arenaer via DBU, som vi stillede op til Store Klubdag.

- Her blev vores tro på, at eFodbold kan være et aktiv i klubben i den grad styrket. Begge arenaer var i brug hele dagen, og det var både børn og vores seniorspillere, der gjorde flittigt brug af dem. Det var ret sjovt, at se børn og voksne samles om noget på den måde - og også at opleve, at de spillere, der ikke lige spillede blev hængende som tilskuere til det, der foregik på skærmene.

Dagen blev i øvrigt afrunder med storskærmsvisning af Danmarks kamp mod Finland.

eFodbolden skal være synlig i klubben
Det mener i hvert Svend Erik:

- Jeg har en stærk tro på, at Gaming Arenaerne skal stå fremme et meget synligt sted, hvor folk færdes, for at de bliver brugt. Det kan ikke nytte noget, at vi gemmer dem væk i et kedeligt klublokale, forklarer han og fortsætter:

- Derfor satte vi dem op i selve cafeteriaet på dagen, og det fungerede super. Spillerne hyggede sig rigtigt godt med det, så de larmer jo lidt når der scores osv. Derfor har vi fået en skør ide, som jeg håber vi kan komme videre med. Den går ud på at forlænge vores bestyrelseslokale ned i cafeteriaet, og så skal der kun være en glasvæg imellem. Så kan spillet foregå i et andet lokale end cafeteriaet, men stadig så man kan se og opleve aktiviteten, mens man er i cafeteriaet, afrunder den iderige klubmand.

DBU eFodbold-konsulent hjalp klubben i gang
Havd gør man, når man som klub gerne vil i gang med eFodbold, men man måske ikke har den store viden om det?

I Fredericia FF gik de i dialog med deres lokale eFodbold-konsulent, Peter Dalsgaard, som hjalp dem med ideer til selve dagen. Her blev man bl.a. enige om, at eFodbolden på Store Klubdag skulle køre som en såkaldt "hot seat-turnering", hvor der var præmier i form af landskampmerchandise på højkant.

Hvad så nu?
Svend Erik har en forhåbning og en forventning om, at klubben får eFodbold som et fast tilbud. Han håber, at det lykkes at samle et eller flere hold, der kan deltage i eFodbold-turneringen, som kører fra november til marts.

Indtil da har klubben og medlemmerne rig mulighed for at prøve det af, da der også tilbydes såkaldte "rekrutteringsstævner, som klubberne frit kan tilmelde hold til fra gang til gang. 

Svend Erik tror også på, at eFodbolden kan få især de unge til at komme lidt tidligere op i klubben inden kamp og træning for lige at udfordre hinanden på eFodbold-banen.

Allerede på lørdag vil der igen være gang i klubbens Gaming Arenaer, når der laves arrangement i forbindelse med Danmarks EM-kamp mod Wales.

Uanset hvilken vej klubben vælger at gå med deres eFodbold-ideer, står Peter står klar i kulissen til at hjælpe dem.