Corona-krisen har de sidste uger lagt store dele af det danske samfund ned, hvilket også omfatter dansk fodbold. Alle fodboldrelaterede aktiviteter er sat på standby på uvis tid, og det er derfor umuligt at sige, hvordan hele situationen udvikler sig fra dag til dag.

Mandag aften meldte statsminister Mette Frederiksen ud, at samfundet langsomt skal genåbnes – blandt andet med børneinstitutioner, de mindste skoleklasser samt gradvist på udvalgte arbejdspladser. Statsministeren meldte dog samtidigt ud, at der ikke må være større arrangementer frem til den 31. august, da dette øger risikoen for at sprede smitten.

Det er dog endnu uvist, hvor mange deltagere der er tale om i ’større arrangementer’ – og om det også omfatter DBU’s fodboldskoler, der ifølge planen skal afvikles i skolernes sommerferie. DBU vil fortsat følge myndighedernes anbefalinger og regler, men vil afvente mere præcise oplysninger, før der træffes en endelig beslutning, forklarer Bjarne Christensen, formand for børnegruppen i DBU:

”Vi glæder os alle sammen til, at vi igen kan mødes ude på fodboldbanerne og spille det spil, vi alle elsker. Der er ingen tvivl om, at fodbold bliver vigtigt for fællesskabet, når vi kommer ud på den anden side af hele corona-krisen. Men lige nu er situationen alvorlig, og det er det sundhedsmæssige hensyn, der er førsteprioritet hos os. Vi håber naturligvis på, at vi kan samle fodboldglade børn på banerne i ugerne i sommerferien, men det kan vi først afgøre, når vi ved, hvordan situationen udvikler sig i de kommende uger. Vi kommer kun til at afholde fodboldskolerne, hvis det stemmer overens med sundhedsmyndighedernes anbefalinger, men vi krydser virkelig fingre for at det lykkes”, afslutter Bjarne Christensen.

En endelig afgørelse vil blive meldt ud senest i løbet af maj.