Statsminister Mette Frederiksen talte mandag aften til den danske befolkning og meddelte, at udviklingen i smitten med coronavirus er stabil, og at myndighederne derfor arbejder på en kontrolleret og gradvis genåbning af det danske samfund.

Statsministeren var meget klar i sin melding. Den første lille åbning af det danske samfund gælder ikke foreningslivet. Det skal holdes lukket frem til den 10. maj, da forsamlingsforbuddet over 10 personer også er forlænget hertil.

  • Vi ville selvfølgelig allerhelst i gang med at spille fodbold igen lige efter påske. Ingen tvivl om det! Solen skinner, græsset er grønt og alle os, der elsker fodbold, har nu i lang tid glædet os til at komme i gang med forårssæsonen. Men statsministerens melding er klar. Foreningslivet skal holdes lukket frem til den 10. maj. Og det gælder naturligvis også alle fodboldaktiviteter i fodboldklubberne, udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU for bredden.

 

Følg med på lokalunionernes hjemmesider

De helt konkrete udmeldinger om, hvad der sker med turneringer og lignende vil komme på hver enkelt lokalunions hjemmeside så hurtigt som overhovedet muligt.

  • Det er en stor udfordring for hele fodbold-Danmark at håndtere denne sundhedskrise. Vi kan desværre ikke endnu lade alle de glade fodboldspillere spille med og mod hinanden og alle de entusiastiske tilskuere nyde spillet. Vi arbejder i alle lokalunioner benhårdt på planer for, hvordan vi får sat gang i fodbolden igen, når vi får grønt lys af myndighederne, udtaler Lars Albæk, formand for DBU Bredde.

 

Store forsamlinger forbydes indtil september

Det er på nuværende tidspunkt endnu uklart, hvad der kommer til at ske med større fodboldarrangementer, der er planlagt frem til den 31. august. På pressemødet fortalte statsministeren nemlig, at store forsamlinger af mennesker vil være forbudt til og med august. Dette kan få stor betydning for forskellige fodboldarrangementer hen over sommeren. Det er dog endnu uvist, hvordan disse begivenheder vil blive påvirket, men så snart der er nyt, vil der også blive meldt ud om dette.