I 1961 så den første skolefodboldturnering dagens lys, hvor skoler fra hele landet mødtes om en fodbold. Både dengang og nu kæmpes der om titlen som landets bedste skolefodboldhold, for at vinderen til sidst kan stå tilbage med knyttede næver, armene hævet over hovedet og det store pokalløft.

Fremover kan skoleholdenes finter, taktikmøder og kampråb følges i DR Ultras formater og sociale medier for de 9-14-årige børn. På Ultra kan børnene følge turneringen helt tæt på og mærke begejstringen, spændingen og alle de gode historier blandt jævnaldrende børn. Måske de endda selv er en del af holdet eller har venner, som følges af Ultra, hvilket gør det mere spændende at følge med.

Peter Møller, fodbolddirektør hos DBU, glæder sig over det nye samarbejde med DR, hvor det er skoleeleverne, der er i fokus:

”Skolepokalen er en institution i dansk fodbold og er meget mere end spillet på banen. Fodbold binder mennesker sammen, og turneringen rammer lige i hjertet og danner et unikt fællesskab, når vi samler elever, lærere og skoler på tværs. Vi er derfor meget glade for det nye samarbejde med DR Ultra og er sikre på, at børnene og de unge mennesker gennem fodbolden, vil opnå bedre trivsel, motion, og lære noget til gavn for dem selv, Danmark og naturligvis i sidste ende dansk fodbold.”

I slutningen af august måned forventes ’Ultra Skolepokalen’ at blive sparket i gang. Det lokale skoleholds op- og nedture og børnenes sjove, personlige og vedkommende historier bliver en spændende del af turneringen for de mange deltagere.
Finalen bliver afholdt i april 2021 med en kæmpe fodboldfest. Morten Skov, chef for DR Ultra, set frem til det tætte samarbejde og dækning af turneringen:

”Det glæder mig enormt, at DR og DBU er gået sammen om skolernes pokalturnering ’Ultra Skolepokalen’, som DR og særligt DR Ultra vil lave en omfattende dækning af fremover. ’Ultras Skolepokal’ er for os et flagskib, der giver en oplagt anledning til at arbejde endnu mere med sport og bevægelse til Ultras målgruppe på 9-14 år,” fortæller Morten Skov, hvorefter han uddyber:

”Vores fokus vil både være på banen, men i lige så høj grad også på det fællesskab, der er rundt om og uden for banen blandt spillere, kammerater og lærere. Det er en fælles ambition igennem ’Ultra Skolepokalen’ at øge børnenes interesse for både det sportslige og at støtte op om fællesskabet – et fællesskab, som vi på DR Ultra er glade for at være en del af og støtte op om med ’Ultra Skolepokalen’,” slutter Morten Skov.

Sidste år deltog 1350 skolehold fordelt på 850 af landets folkeskoler. Dermed deltog cirka 18.000 børn i turneringen, som for første gang nogensinde blev afsluttet uden en vinder, da corona-restriktionerne lukkede de danske folkeskoler og dermed også skolefodboldturneringen.

Tilmeldingsfristen for skolerne til dette års ’Ultra Skolepokal’ er den 23. august, læs mere her.