Onsdag aften meldte statsminister Mette Frederiksen og myndighederne ud, at alle offentlige aktiviteter bør begrænses eller helt lukkes ned i foreløbig to uger.

Derfor har DBU og DBU Bredde besluttet at aflyse alle fodboldaktiviteter i Danmark i perioden frem til og med søndag den 29. marts og dermed i samme periode som regeringen har indført lukningsperiode i skoler.

  • Alle fodboldkampe, stævner, kurser, seminarer, klubbesøg og andre arrangementer i breddefodbolden aflyses
  • Kurser, seminarer, arrangementer i DBU aflyses
  • Ungdomsligaerne for U15, U17, U18 og U19 bliver aflyst i samme periode
  • Kampe i Danmarks-serien aflyses til og med søndag den 29. marts
  • Futsal, herunder to semifinaler aflyses
  • Kvindeligaen, 1. Division og Pokalturneringen for kvinder aflyses til og med søndag den 29. marts
  • Alle kampe i Superligaen, 1. Division og 2. Division er aflyst, foreløbigt de næste to uger
  • Fire danske ungdomslandsholds deltagelse i UEFA Elite Round i marts forventes at blive aflyst. Afklares med UEFA
  • U21-landskamp i Bukarest den 31. marts forventes at blive aflyst. Afklares med UEFA
  • Herrelandsholdets venskabskampe mod Færøerne i Herning den 27. marts og mod England på Wembley den 31. marts forventes at blive aflyst. Afklares med UEFA.


DBU’s konstituerede direktør, Kenneth Reeh, kalder situationen for meget alvorlig og understreger, at DBU og dansk fodbold vil følge anbefalinger og anvisninger fra regeringen og myndighederne.

”Danmark står i en trist og særlig situation, som selvfølgelig også påvirker dansk fodbold. Som alle andre i samfundet tager vi situationen dybt alvorligt og tager naturligvis de nødvendige forbehold. Derfor lukker vi ned for så mange fodboldaktiviteter som muligt de næste uger,” siger han.

Efter planen skulle en lang række fodboldlandshold spille kampe senere i marts. Herrelandsholdet har planlagt venskabskampe mod Færøerne og England, U21-herrerne har EM-kvalifikationskamp ude mod Rumænien og hele fire ungdomslandshold er kvalificeret til UEFA Elite Round senere på måneden.

”Vi ønsker ikke at risikere at bære smitten videre til de svageste i samfundet og ej heller risikere noget for vores landsholdsspillere, vores fans eller for andre, der arbejder med vores landshold. Vi er i dialog med UEFA med de praktiske forhold om både ungdomsturneringerne og Herrelandsholdets kampe og forventer afklaring snarest,” udtaler Kenneth Reeh.

DBU's Bredde repræsenterer landets godt 1.600 breddeklubber med i alt 329.000 medlemmer. Som formand for DBU's breddekomité og næstformand i DBU's bestyrelse, udtaler Bent Clausen: 

"Vi aflyser alle DBU Breddes aktiviteter i de næste to uger og opfordrer alle vores klubber til at følge myndighedernes anbefalinger og regler," siger han. 

Læs mere om tiltag og udmeldinger fra DBU’s lokalunioner på deres hjemmesider.