Kære fodboldklubber


Efter et veloverstået DBU-repræsentantskabsmøde i København den 29. februar havde vi planlagt et nyhedsbrev til jer, hvor vi ridsede seneste nyt op og ønskede jer alle en god sæson!

Den aktuelle alvorlige corona-situation gør imidlertid, at dette nyhedsbrev bliver af en noget anderledes karakter og med en form som et fælles nyhedsbrev fra DBU’s formand og de seks formænd for DBU’s lokalunioner.

Vi står i en meget alvorlig situation. Ingen går gennem denne tid uberørt hverken i dansk fodbold eller i alle andre dele af samfundet. Vi vil derfor i det følgende give jer en orientering om, hvordan situationen påvirker dansk fodbold, og hvad vi gør ved de mange konsekvenser på nuværende tidspunkt.

Ligesom regeringen og myndighederne må vi erkende, at vi nok ikke har svar på alt – og at vi ikke kan forudsige, hvad der sker i morgen, i næste uge eller næste måned. Derfor vil vi først og fremmest bede jer om at være tålmodige, og om at holde jer opdaterede på både www.dbu.dk og på de respektive lokalunioners hjemmesider, hvor der løbende er opdateringer.

DBU støtter regeringens og myndighedernes tiltag og udmeldinger i den aktuelle krisesituation i Danmark. Vi opfordrer derfor alle i dansk fodbold til at følge alle anbefalinger, både for rejseaktiviteter, hjemmearbejde, for fysisk kontakt og for aktiviteter for p.t. over 10 deltagere. Læs anbefalingerne på de offentlige hjemmesider og følg dem.


FØRST OG FREMMEST TAK

Vi vil gerne rette en stor tak for jeres hurtige reaktioner og professionelle tilgang de seneste uger.

Samarbejdet mellem DBU Bredde, lokalunionerne, Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen og DBU og mellem administrationerne på tværs har været effektivt, konstruktivt og meget professionelt. Det vidner om et stærkt fællesskab på tværs af dansk fodbold og en evne til at hjælpe hinanden i svære tider og situationer.

Vi har sammen lukket dansk fodbold ned for en stund. Fra børnefodbold til Superliga, Kvindeliga og landshold for begge køn og alle aldersgrupper. Det er ikke nogen let sag, men sammen har vi eksekveret myndighedernes anbefalinger med holdånd og samfundssind. Nedlukningen er aftalt indtil videre at vare til og med søndag den 29. marts, men vi må og kan forvente, at den bliver forlænget.

Det hjælper dog på humøret, når vi hører om alle de kreative løsninger, der opfindes ude i klubberne. Digitalt foreningsliv i mange varianter og generalforsamlinger og træningssessions på Skype m.m. Tak for den positive tilgang til en svær situation for os alle.

 
HVAD HAR VI GJORT?

For en uge siden meldte statsminister Mette Frederiksen og myndighederne ud, at alle offentlige aktiviteter bør begrænses eller helt lukkes ned i foreløbig to uger.

Derfor besluttede DBU og DBU Bredde at aflyse alle fodboldaktiviteter i Danmark i perioden frem til og med søndag den 29. marts, og dermed i samme periode som regeringen har indført lukningsperiode i skoler. Som sagt kan det være, at regeringen og myndighederne forlænger denne periode. I så fald vil vi drøfte, vurdere og bakke op om myndighedernes anbefalinger og beslutninger.

Det er klart, at der i kølvandet på så voldsom en beslutning opstår en masse spørgsmål hos jer klubber, spillere, trænere, ledere, forældre, dommere, samarbejdspartnere med flere. De fleste spørgsmål kan I finde svar på ved at besøge hjemmesiden hos jeres respektive lokalunion, der har lavet FAQ-sider, som løbende bliver opdateret med seneste nyt. Hvis I har spørgsmål, som ikke er besvaret i det lokale FAQ, må I ikke tøve med at kontakte den enkelte lokalunion for svar.

Er der tale om spørgsmål om konkret kompensation eller spørgsmål generelt rettet i retning af regeringens hjælpepakker kan der udestå en afklaring i regi af Danmarks Idrætsforbund. Besøg derfor DIF’s corona-webside nedenfor for svar og kontakt også din lokalunion, så de er orienteret om dit problem.

  • Læs Danmarks Idrætsforbunds corona-anbefalinger og FAQ her 


AFKLARING PÅ EURO2020


Tirsdag i denne uge besluttede UEFA at udskyde sommerens EURO2020 til sommeren 2021 og dermed også at rykke en række andre kampe og turneringer, bl.a. Kvinde-EM og U21-EM.

Det er den eneste rigtige, ansvarlige og ordentlige beslutning. Folkesundheden går før fodbolden, og det vil i den nuværende situation være uansvarligt at afvikle en EM-slutrunde med tusindvis af fans, der rejser på tværs af landegrænser og holder fodboldfest både på og udenfor stadions.

Derfor er vi helt enige i UEFA’s beslutning og er tilfredse med, at der er en afklaring for både landshold og klubber.

Se DBU’s pressemeddelelse her.


DANSK KLUBFODBOLD SUSPENDERET PÅ UBESTEMT TID
For en uge siden blev 3F Superliga og

NordicBet Liga udskudt i to uger – et par dage senere også 2. Division, og nu vælger Divisionsforeningen at suspendere alle tre turneringer på ubestemt tid.

  • Se Divisionsforeningens pressemeddelelse her


APPEL TIL FODBOLDGLADE DANSKERE: BLIV VÆK FRA FODBOLDBANERNE

Mange danske fodboldklubber oplever, at beboere i lokalområdet benytter deres baner til at forsamle sig og spille bold i denne svære tid. For at bakke op om myndighedernes indsats og mindske coronasmitten opfordres alle fodboldglade danskere nu til at blive væk fra fodboldbanerne.

Læs DBU Breddes nyhed her


HVORNÅR RULLER BOLDEN IGEN?

Vi ville ønske vi kunne sætte en dato for, hvornår vi igen kan fløjte op til træning og turnering. Men som alle andre steder i samfundet lige nu, så må vi væbne os med tålmodighed og afvente myndighedernes meldinger.

Indtil da kan de, der har tid og lyst måske finde inspiration hos DBU IT, som de kommende uger vil lave flere gratis webinarer i DBU’s IT-systemer, for øvede og nybegyndere – og uanset hvilken kasket man har på i klubben.

Flere webinarer er også på vej fra DBU Bredde, så hold øje med de respektive lokalunioners hjemmesider.

  • Find IT Klubpakken webinarer her

  • Se også nyheden: 7 ting klubledelsen kan bruge ventetiden på her

 
AFRUNDING

Vi ville afslutningsvist have givet jer en række yderligere informationer om udviklingen i dansk fodbold, bl.a. som opfølgning på Års- og Repræsentantskabsmøder, men i respekt for den aktuelle ekstraordinære situation vil vi lade dette afvente en senere anledning.


I er som altid velkommen til at kontakte os, hvis der måtte være spørgsmål eller bemærkninger.


Bedste hilsner fra

Jesper Møller
Formand, Dansk Boldspil-Union


Og fra formændene for DBU’s lokalunioner:
Lars Albæk, DBU Bornholm
Bjarne Christensen, DBU Fyn
Bent Clausen, DBU Jylland
Jesper Gradert, DBU København
Gert Lundgaard, DBU Lolland-Falster
Jakob Koed, DBU Sjælland