Fredag aften fortalte statsministeren om coronasituationens tiltagende alvor. Flere og flere bliver smittet, og den udvikling skal nu vendes ved række forskellige tiltag. Et af de tiltag, der blev præsenteret til pressemødet, var, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til 10 personer. Det har konsekvenser for særligt seniorfodbolden.

Det er Danmarksserien, breddefodbolden på seniorniveau og M+32 pokalfinalen, der nu alle rammes af forsamlingsforbuddet.

Jakob Jensen, direktør i DBU, ser på coronasituationen med stor alvor og følger udviklingen nøje:

”Vi har fra start af meldt ud, at folkesundheden vægtes over alt andet – også fodbolden. Derfor er vi i DBU også bevidste om, at vi har et ansvar om at mindske smittespredningen mest muligt. De aktuelle tiltag har stor betydning i dansk fodbold, både for danskernes fysiske og mentale sundhed og for økonomien i både danske klubber og i DBU. Vi håber, at vi hurtigst muligt kan arbejde på at komme i gang med fodbold og fans på stadion igen,” fortæller Jakob Jensen.

Det nye forsamlingsforbud har konsekvenser for følgende rækker:

  • Danmarksserien. De resterende kampe vil blive afviklet i starten af 2021. Nærmere kampprogram og datoplan følger
  • Breddefodbolden: Hvordan fremtiden ser ud for disse rækker, kan holdene følge hos deres lokalunion
  • M+32 pokalfinalen bliver udskudt til 2021. Når den endelige dato ligger fast, vil klubberne blive informeret


Rækker, der er undtaget som følge af forsamlingsforbuddet:

  • Ungdomseliterækkerne, som omfatter U15, U17, U18 og U19
  • Pokalturneringen for kvinder
  • Futsalligaen
  • Kvindeligaen
  • Breddefodbolden på børn- og ungdomsniveau, da de er en del af aldersgruppen til og med 21 år, som undtages i forsamlingsforbuddet.

Alle disse rækker bliver afviklet som før. Det betyder, at de fortsat følger coronaprotokollerne, som er designet til at undgå smittespredning ved afvikling.

Det er fortsat uafklaret, om Kvindernes 1. division kan fortsætte under de nuværende regler. Da det ikke forventes, at der kommer en afklaring de næste dage, har DBU besluttet at udsætte weekendens kampe. Der mangler 3 runder i Kvindernes 1. Division i henholdsvis oprykning- og nedrykningsspillet. Klubberne er blevet orienteret direkte.

I skrivende stund afventer vi stadig de opdaterede retningslinjer fra Kulturministeriet, inden vi kan opdatere Fodboldens corona-regler. Du kan finde de seneste her.