’Drømmelegatet’ er gaver og donationer, der kan fungere som en håndsrækning til spillere og klubber. Det kan eksempelvis være nye fodboldstøvler, nye overtrækstrøjer, en bustur til en udekamp, nye mål eller lignende. Ting, der kan bidrage til at løfte forholdene for pige-/kvindefodboldspillere i Danmark.

 

Hvem kan søge og hvordan ansøger man?

’Drømmelegatet’ er målrettet pige-/kvindespillere mellem 8-20 år i de danske fodboldklubber. Det kan søges af individer og klubber, og der må gerne ansøges på andres vegne.

- Som hovedsponsor for den bedste kvindelige fodboldrække ønsker vi samtidig at bevise vores engagement i dansk pige- og kvindefodbold bredt, bl.a. ved at bidrage til at skabe bedre forhold for de mange tusinde danske piger og kvinder, som dyrker fodbolden på alle niveauer, udtaler Susan Blindbæk Vestergård, som er sponsoransvarlig i Gjensidige.

 

Det er kun pige-og kvindespillere, der er kvalificerede til at modtage ’Drømmelegatet’. Men drenge er meget velkomne til at søge på vegne af deres klubkammerater på pigeholdene.

 

Ansøgninger indsendes på ’Drømmelegatet’s Facebookside, hvor ansøgere bedes om at sende en kort ansøgning, der beskriver deres ønske, hvem modtageren er, og hvorfor de mener, at de skal modtage legatet.

Der er ingen kriterier for, hvad der kvalificerer som en ansøgning. Der kan indsendes tekst, billeder, videoer, sange, tegninger, etc. Ansøgningen vurderes ud fra en række udvælgelseskriterier, og argumentationen kan sagtens veje tungere end selve kvaliteten og kreativiteten i udførslen af ansøgningen (om end dette selvfølgelig tæller med).

Se eksempler på ansøgninger her.

 

Legatmodtagerne udvælges af en jury bestående af repræsentanter fra Gjensidige, DBU, spillere fra Gjensidige Kvindeliga samt TV-journalist og iværksætter Heidi Frederikke Sigdal, som har et brændende engagement i pige- og kvindefodbolden. Formand for DBU Bredde, Lars Albæk, er en af de faste jurymedlemmer, der glæder sig over at kunne hjælpe pige-/kvindefodbolden på vej over hele landet.

- Rundt omkring i alle lokalunionerne kæmper vi for, at alle piger og kvinder skal have gode muligheder for at få realiseret deres drømme inden for fodbold. Som jurymedlem ønsker jeg også at medvirke til at få gjort flest mulige breddeklubber opmærksomme på denne fine legatmulighed for håbefulde pige-/kvindespillere rundt om i hele landet, udtaler Lars Albæk.

 

Næste ansøgningsfrist er onsdag den 5. maj 2021.

Læs mere om Gjensidige Kvindeliga Drømmelegatet her.