"Hold afstand til andre i det offentlige rum, hvor det er muligt."

Sådan lyder den nye anbefaling om afstand for at forebygge smitte med ny coronavirus. Anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen beskriver dermed ikke længere en fast afstand til, hvor meget plads der skal være mellem personer.
Arealkravet på to kvadratmeter pr. tilskuer, bruger, besøgende og lignende har haft sammenhæng til sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand, og derfor er der pr. 14.08.21 ikke længere et fast areal- og afstandskrav. Der gælder dog fortsat en generel anbefaling om at holde afstand til andre i det offentlige rum.

Ovenstående betyder, at der ikke længere er nogen officiel begrænsning på, hvor mange personer der må tillades adgang i fx et omklædningsrum eller i et klubhus.

 

Nye regler for nære kontakter, der er færdigvaccinerede

Der er også kommet nye regler for, hvordan man skal forholde sig som nær kontakt. Der gælder nemlig lempede regler for personer, der er færdigvaccinerede. Disse skal blot testes, men behøver ikke at gå i isolation. Læs mere om dette her og på side 8 i den opdaterede protokol.

 

Ny protokol gældende fra den 14.08.21 er nu tilgængelig

Ophævelsen af arealkravet gælder fra den 14. august 2021.

Derfor kan du frem til denne dato finde både protokol version 27 med gældende regler frem til og med den 13. august 2021, samt den nye version 28 med regler gældende fra den 14. august 2021 på siden her: