Efterskoleudfordringen. Sådan benævnes en for mange klubber kendt udfordring ofte - nemlig, at spillere stopper med fodbold, når de skal på efterskole og ikke nødvendigvis vender tilbage.

Der er dog også klubber, som er lykkedes med at knække udfordringen:

- Erfaringer fra en række klubber viser, at jo bedre klubben/træneren er til at bibeholde kontakten med spillerne, jo større er chancen for at de vender retur til klubben efter efterskoleopholdet, forklarer formand for DBU's Ungdomsgruppe Jakob Koed.


KlubOffice giver jer overblikket og hjælper med kontakten
I KlubOffice kan I markere de spillere, der er på efterskole (altså efter sommerferien) og hvor længe.

Alle spillere med denne markering samles automatisk op i KlubOffice-menuen Personer > Medlemmer > Efterskolespillere, hvorfra klubben kan sende beskeder til dem.

De modtages af spilleren enten som besked i deres DBU Fodboldapp og/eller som mail, afhængigt af spillerens egne indstillinger for beskeder.

Foruden at hjælpe klubberne vil funktionen også give DBU Bredde værdifuld viden om efterskoleudfordringen, herunder bl.a. hvor stort et frafald der er blandt unge, der tager på efterskole. 

Se også andre gode råd til, arbejdet med efterskolespillere her.


Kampe for både efterskole og moderklub
Såfremt spilleren skal på efterskole på en skole, der har hold med i en af DBU-lokalunionernes turnering startes processen med indhentning af supplerende spilletilladelse automatisk, når der registreres et efterskoleophold på medlemmet. Den skal bruges, hvis spilleren både skal være spilleberettiget i moderklubben og på efterskolens hold.

- Der er en del ungdomsspillere, som spiller med på efterskolens hold i hverdagen, men som er hjemme i weekenderne og derfor også gerne vil spille kamp med de lokale fodboldkammerater. Det vil vi gerne understøtte, og det kan de med en supplerende spilletilladelse, afrunder Jakob Koed.


Funktion kan, som beskrevet, håndteres af klubben, men spilleren kan faktisk også selv koble et efterskoleophold til sin profil via MitDBU.