Talentudviklingen i dansk pige- og kvindefodbold skal blive endnu stærkere. Derfor skød DBU 2021 i gang med at offentliggøre et nyt stjernebaseret licenssystem på pige- og kvindesiden fra sæsonen 2021/2022, som skal tage talentarbejdet til nye højder.

Nu følger DBU så op med endnu et tiltag, der har til formål at booste pige- og kvindefodbolden i Danmark. Med fuld opbakning fra DBU Bredde – og på indstilling fra kvindeeliteudvalget - har DBU’s bestyrelse besluttet at indføre en landsdækkende U16-række for piger.

Turneringen skal styrke matchning og udvikling for de dygtigste piger i landet og give pigerne bedre udviklingsmuligheder, end de har i dag. Den nye U16-række skal samtidig bidrage til, at dansk kvindefodbold både på kort og længere sigt følger den positive internationale udvikling i kvindefodbolden.

”Det har været en lang og grundig proces, hvor både eliten og bredden i danske pige- og kvindefodbold er blevet enige om en turneringsmodel, der giver licensklubberne den nødvendige fleksibilitet til at lave god talentudvikling. Samtidig udvises der respekt for det gode arbejde, der foregår på græsrodsniveau,” siger Mette Bach Kjær, formand i DBU’s kvindeeliteudvalg.

U16-rækken bliver som den første ungdomsturnering under DBU skabt med et regelsæt for spillerlister, som skal sikre, at der ikke rekrutteres for mange spillere fra de mindre klubber – og at licensklubberne dermed får større incitament til at arbejde mere langsigtet og strategisk med deres scouting og rekruttering. Dette sker ved, at klubberne to gange årligt skal indsende en liste med op til 24 spillere. Kun disse spillere kan som udgangspunkt bruges i turneringen.

DBU Turnering udarbejder turneringspropositioner for den nye U16-række med tilsvarende propositioner, som er gældende for U18-DM for piger - dog med enkelte ændringer såsom regelsættet for spillerlister. Kompetencen for U16-turneringen bliver overdraget til kvindeeliteudvalget, lige som det er tilfældet med U18-DM-turneringen.

Læs ’regler om spillerlister for den landsdækkende U16-række’ her.
Læs ’propositionsjusteringer for licensmanualen’ her.