Fodbold-Danmark er 329.000 medlemmer i 1.600 klubber. Det er børn, unge, voksne og gamle. Drenge og piger, kvinder og mænd. Spillere, trænere, ledere, dommere, forældre, bedsteforældre, frivillige, fans og meget mere.


Med #GenstartFodbold-kampagnen ønsker vi blandt andet at fortælle, om vigtigheden af de fysiske og mentale gevinster ved at få genstartet fodbolden. 


Målet med kampagnen er:

  • at få hævet forsamlingsforbuddet, så vi kan forbedre rammerne for at få genstartet fodbolden rigtigt og også komme i gang med turneringer og stævner igen
  • at få fans tilbage på stadions

 


Opbakning til kampagnen

Alle i Fodbold-Danmark kan blive en aktiv del af kampagnen ved at poste og dele dens indhold. Vi ønsker med kampagnen at gøre opmærksom på, at fodbold er et af landets største fællesskaber og derfor af stor betydning for hele Danmark. Det håber vi, at du har lyst til at hjælpe med at vise.

 

Det planlagte kampagneforløb de kommende dage

Onsdag den 17. marts 2021:

  • Indrykning af annoncer i medierne og post af annonceopslag på sociale medier.
    I kan selv deltage i kampagnen ved at benytte billedet her til at sætte fokus på fodbolden generelt eller billedet her til at sætte fokus på at få fans tilbage på stadion. I er velkomne til at bruge denne tekst til jeres sociale medier eller rette den til, som I selv synes. Materialet kan både bruges den 17. marts og i dagene efter.

Weekenden den 20.-21. marts 2021:

  • Igangsættelse af nomineringskampagne på sociale medier, hvor alle i hele Fodbold-Danmark kan nominere/tagge dem, de mener, der ”fortjener at få fodbolden tilbage”. Tanken er, at nomineringerne skal sprede sig under hashtagget #GenstartFodbold. Både klubber, grupper og personer kan også deltage i denne del af kampagnen, som dog først starter på lørdag den 20. marts 2021. Læs mere om hvordan her.

Begyndelsen af uge 12:

  • Deling af kampagnevideo på sociale medier, som sætter fokus på fodboldens betydning for rigtig mange danskere, og hvorfor vi ønsker at få den genstartet.

 


Argumenterne bag kampagnen

Vi har hele tiden haft en god og konstruktiv dialog med politikere og myndigheder. Den ønsker vi at fortsætte. 

 

Vi ønsker naturligvis ikke at løbe unødvendige sundhedsrisici. Genåbningen af de udendørs idrætsaktiviteter er sket på baggrund af en ekspertgruppes beregninger på, hvor stor effekt på smittetrykket en åbning ville have. Beregningerne viser, at åbningen af udendørsidræt har en meget minimal påvirkning på smittetrykket i Danmark. Eksperter fortæller desuden, at risikoen for at blive smittet i det fri er meget lille.

 

Smittetallene i det danske samfund er lavere end forventet, hvilket ifølge myndighederne giver plads til en yderligere genåbning.

 

Fordelene ved en yderligere genåbning af fodbolden skal ses i forhold til den meget lille smitterisiko, der er, når man dyrker sport i det fri. Hvis vi får lov til at genstarte fodbolden rigtigt, kan vi hjælpe med at forbedre danskernes fysiske og mentale sundhed, hvilket der ifølge undersøgelser er hårdt brug for.

 

Vi har retningslinjer for en sikker genstart for både klubber, spillere og fans på plads, og vi har i hele Fodbold-Danmark vist, at vi handler ansvarligt ud fra myndighedernes udstukne retningslinjer.

 

Vi har brug for at komme i gang på den gode og ansvarlige måde, som alle klubber landet over viste, at vi kunne i starten af efteråret. Og som vi siger i kampagnen: Vi er helt sikkert helt klar.

Vi håber, I har lyst til at bakke op om og deltage i kampagnen.

 

Logofrise M Budskab