Fodbolden får nu, sammen med andre udendørs idrætter, for alvor mulighed for positivt at påvirke danskernes fysiske og mentale ve og vel. Det skaber stor glæde hos formand for DBU Bredde, Lars Albæk:

At vi må samles op til 50 personer, giver en masse muligheder rundt om i landets fodboldklubber. Nu kan vi for alvor få rigtigt gang i fodbolden med træningsforløb, der ikke er så begrænsede, og med turneringskampe på alle niveauer. Det er vi jo selvfølgelig enormt taknemmelige for. Lars Albæk, formand DBU Bredde

Forsamlingsforbuddet på 50 betyder, at der nu kan være op til 50 personer fx i forbindelse med en fodboldkamp. I de 50 personer tæller alle lige fra spillere på banen, udskiftere, trænere, dommere og eventuelle tilskuere.

Opdatering 22. marts 2021: Kulturministeriets opdaterede retningslinjer slår helt fast, at muligheden for at være op til 50 personer til stede alene gælder personer, som er en aktiv del af aktiviteten, herunder udøvere, trænere, dommere mv.. Det betyder, at der ikke må være tilskuere, heller ikke selvom man samlet set ikke er mere end 50 forsamlet.

 

Nye retningslinjer udkommer mandag morgen

Retningslinjerne for, hvordan den nye åbning skal håndteres i breddefodbolden, vil blive tilgængelige mandag morgen. Her vil det naturligvis være beskrevet, hvordan klubberne skal forholde sig til det nye forsamlingsloft i praksis.

Vær opmærksom på, at hævelsen af forsamlingsforbuddet først gælder fra mandag den 22. marts. Det vil sige, at aktiviteter, der afholdes i inden da, fortsat er underlagt forsamlingsforbuddet på 25 personer.

 

 

- Den nye åbning er endnu en stor anerkendelse af idrættens betydning i vores samfund. Vi ved, at fodbolden er enormt vigtig for rigtig mange danskere, og fra på mandag får vi den rigtigt tilbage på banerne. Der kan nu komme endnu mere fokus på den fysiske og mentale sundhed og trivsel, udtaler Bent Clausen, formand for DBU's Breddekomite og tilføjer:

 

Glæden ved fællesskabet og spillet på banen skal tilbage i fokus nu, og samtidigt skal vi selvfølgelig alle sammen udvise stor ansvarsbevidsthed for den tillid, vi har fået vist. Bent Clausen, formand for DBU's Breddekomite