Se tidligere video fra Årets Fodboldaktivitet herover. Klik på fuld størrelse. Video: TV2 Bornholm


De var noget overraskede, da de troede dagens interview på banerne i Rønne handlede om glæden og vigtigheden i at børn nu igen kan komme ud med bolden på banerne igen.

For det var nemlig ikke det eneste glade budskab, som Rønne IK’s formand Benny Pedersen skulle fokusere på lørdag i interviewet med TV2 Bornholm.. For udover udsigten til, at der igen kan spilles fodbold i Rønne IK, så blev klubben på solskinsøen også hædret for deres fodboldaktivitet ’Projekt Morgenfriske’, En fodboldaktivitet, der har mødt stor anderkendelse lokalt og bygger på en stor frivillig indsats i klubben. Nu hædres kluben også nationalt.

Kåringen som Årets Fodboldaktivitet 2020 i dansk fodbold er en flot anderkendelse af arbejdet med at få alle børn - også børn fra familier med færre ressourcer ud på fodboldbanen inden skoletid afsluttende med lækker morgenmad inden træningstasken blev byttet ud med skoletasken.

Motivationen for at det bornholmske fodboldprojekt blev valgt blandt mange andre indstillede findes herunder:

Projekt Morgenfrisk var et åbent tilbud for alle børn & unge mellem 8-16-årige såvel drenge som piger og således ikke kun for klubbens medlemmer. Dette for at give så mange tilbuddet som muligt. Træningen forgik fra 6:30 til 7:45 efterfulgt af sund og lækker morgenmad fra den lokale bager. Dette for at sikre alle en god og sund start på dagen.

Træningen var tilrettelagt uden skel til årgange og ud fra, at alle skulle kunne deltage uanset niveau. Træningen bestod af let fysisk træning med forskellige boldøvelser for alle og let boldspil. Morgentræningen afsluttedes med morgenmad serveret af de frivillige i RIK. På denne måde bidrog klubben til at alle var klar og friske til en god skoledag, hvor den gode start på morgen inspirerede til indlæring i skoletiden. Hele projektet var drevet af frivillige i RIK, hvilket i sig selv er meget bemærkelsesværdigt  

Se hele videoen, hvor DBU Bornholms Administrationchef Morten Blem og Bestyrelsesmedlem Henning Jensen overrasker Rønne IK's formand - link til video her

Også iaften på TV2 Bornholm kan du se mere i Sportsaften kl 20.30..

STORT TILLYKKE TIL RØNNE IK