Normalvis betyder sommerferie fri fra skole. Det er dog ikke tilfældet for over 23.000 fodboldglade børn og unge, der har meldt sig til DBU Fodboldskole i år. Det er dog langt fra en skole, som står på lektier, hadefag eller iltfattige klasselokaler. I stedet kan fodboldskolens børn se frem til nogle gode dage på banen sammen med kammeraterne med rig mulighed for at prøve kræfter med nye finter, skud og driblinger.

Fodboldskolerne samler børn fra hele landet
Jakob Jensen, administrerende direktør i DBU, glæder sig over udsigten til, at fodboldbanerne igen i år bliver fyldt med smilende og aktive børn i det røde fodboldskoletøj:

”Det er dejligt at se, hvordan fodboldskolerne år efter år kan samle og begejstre børn rundt om i landet. Der er et helt unikt fællesskab på fodboldskolerne, hvor der bliver uddelt lige så mange highfives, som der bliver scoret mål.”

Uden dedikerede voksne, ingen fodboldskoler
Jakob Jensen sender også en stor tak til de godt 3.500 trænere og assistenter, der træder til, for at børnene får nogle mindeværdige dage i deres ferien:

”Det er fantastisk at opleve, at der er så mange, som vælger at hive en uge ud af sommerferien for at stå på fodboldbanen og give børnene en god oplevelse. Uden de mange engagerede voksne og unge ville klubbernes plæner og anlæg ligge øde hen i børnenes ferie,” siger han.

750.000 billetter siden 1993
DBU Fodboldskole har eksisteret siden 1993, og i løbet af årene er hele 750.000 billetter blevet solgt til fodboldglade børn.

Selv med knap 30 år på bagen er interessen langt fra falmet. Tværtimod er man allerede nu oppe over antallet af sidste års tilmeldte, selvom der endnu er nogle uger til, at årets 224 fodboldskoler sparkes i gang. 

Køb billet og find den nærmeste fodboldskoler her
Det er stadig muligt at købe billet til DBU Fodboldskolen i sommerferieugerne, men vær dog opmærksom på, at salget til den første uge, 26, lukker onsdag den 15. juni. De følgende uger lukker 10 dage, inden fodboldskolen starter.

Fodboldskole.dbu.dk


Tilmeldingsfrister på sommerens fodboldskoler

  • Uge 26: 15. juni kl. 10.00
  • Uge 27: 22. juni kl. 10.00
  • Uge 28: 29. juni kl. 10.00
  • Uge 29: juli kl. 10.00      
  • Uge 30: 13. juli kl. 10.00
  • Uge 31: 20. juli kl. 10.00

Fleksible fodboldskoler
DBU Fodboldskolerne kører i udgangspunktet mandag til fredag kl. 9-15. Dog vælger nogle skoler færre og kortere dage, eksempelvis hvis der fokuseres på de yngste årgange, som måske ikke kan koncentrere sig så mange timer hver dag. Som noget nyt vil flere klubber nu også have fodboldskoler i efterårsferien og/eller påskeferien.