DBU Bornholm klapper i hænderne over Elite pigerne, der har valgt at tage et dommerkursus.

Hele 19 piger fra Ø-Piger Elite Bornholm har tilmeldt sig et dommerkursus her i oktober måned. Det er ikke sikkert, at alle 19 spillere kommer til at dømme kampe efter kurset, men det vigtigste er, at de først og fremmest har meldt sig til, og så er det en rigtig god måde at få et indblik i dommeres syn på tingene, siger cheftræner Nicklas Pedersen. Oktober måneds dommerkursus med de mange tilmeldte, 24 piger/kvinder i skrivende stund, kan forhåbentlig ende med, at Bornholms kvindelige fodbolddommere, Louise Mikkelsen & Hanne Koch, får nye kvindelige kollegaer. 

Vi har spurgt Sofia Kofod-Andersen fra Ø-Pigerne Elite Bornholm, hvorfor hun har tilmeldt sig dommerkurset, og hvad hun forventer at få med sig derfra.

"Jeg vil gerne have en større indsigt i, hvordan det er at være dommer, og det er også en mega fed mulighed for at prøve noget nyt. Det kunne også godt være noget jeg forestillede mig at prøve i fremtiden. Jeg håber at få nogle redskaber til at kunne blive dommer, og få en bedre forståelse af fodboldspillet." 

Vi spurgte hende også om hun har en drøm om at blive fodbolddommer. Til det siger hun:

"Det kunne helt klart være noget, jeg kunne overveje for at få en endnu bedre indsigt i selve spillet, og så er det jo også en mulighed for at have endnu mere at gøre med fodbold".


Cheftræner Nicklas Pedersen kommer selv til at deltage i dommerkurset den 9. og 23. oktober sammen med holdets assistenttræner. Efter weekendens kampe har holdet netop overtaget førstepladsen i DBU Københavns U16-mesterrække ⚽️

Du kan læse artiklen med interview af Nicklas Pedersen her