Ansøgningen til de højeste fælles pige ungdomsrækker i Østdanmark er åben fra 12. maj til 22. maj 2023. 

Du ansøger om en plads i fællesrækkerne ved at oprette et stamhold og 'tilmelder' holdet i den række, som du gerne vil søge om en plads i. Du kan finde rækkebetegnelserne nede i artiklen.

Find den information, som du har brug for

Ved at klikke på et af de nedenstående links, vil du komme hen til det punkt af nyheden, som du har brug for.

Vigtige datoer

12. maj: Rækkerne åbnes for ansøgning
22. maj: Frist for ansøgning i KlubOffice.
Uge 23: Offentliggørelse af indrangering

Ansøgningsperiode

I perioden 12. maj - 22. maj kan din klub ansøge om en plads i de højeste fælles pige ungdomsrækker øst for Storebælt.

DBU Licens for piger er offentliggjort den 24. april.

Vær opmærksom på, at ansøgning foregår via din klubs adgang til KlubOffice.

Indsendelse af medlemstal for U13

Medlemstal for U13 til ansøgning om plads i U13 Liga 1/2 skal indsendes senest d. 22. maj til din lokalunion.

DBU Sjælland: tler@dbusjaelland.dk
DBU København: turnering@dbukoebenhavn.dk

Holdsamarbejde

Det er ikke muligt at ansøge om plads i rækker på baggrund af et holdsamarbejde.

Hermed følger lokalunionerne den praksis, der også er gældende i licenssystemet, hvor det heller ikke muligt at ansøge om licens på baggrund af et holdsamarbejde.

Rækkebetegnelser

Der kan til sæsonen 2023-2024 ansøges om indrangering i følgende rækker med spillernes årgang i parentes:

Pige ungdom fællesrækker:

  • U18 Pige Øst (06-07)
  • U16 Pige Øst 1/2 (08-09)
  • U14 Pige Liga 1/2 (10)
  • U13 Pige Liga 1/2 (11)

BEMÆRK: Alle rækker har ansøgningsfrist mandag 22. maj klokken 23.59.

Ansøgningsprocedure

Ansøgningsproceduren foregår ved at alle hold - via klubbens adgang til KlubOffice - skal oprette et stamhold, som skal tilmeldes ansøgerrækken via KlubOffice. Dette gælder alle ovenstående rækker.

Hvis der ikke er oprettet et stamhold, så bliver holdet ikke vurderet med henblik på indrangering, eftersom det fælles indrangeringsudvalg ikke vil have noget grundlag at bedømme holdet på. Husk derfor fristen.

Stamholdet skal indeholde 18 spillere fra årgangen og 2 trænere. Er der færre end 18 spillere fra årgangen på stamholdet, anses ansøgningen værende ugyldig. Er der flere end 18 spillere på stamholdet, udvælger det fælles indrangeringsudvalg tilfældigt 18 spillere fra stamholdet.

Betingelser ved ansøgning:

  • En klub kan kun deltage med et hold i hver enkelt række.
  • Er der ikke ansøgt ved ansøgningsfristens udløb eller mangler der væsentlige oplysninger (på stamholdet oprettet i KlubOffice), så kan klubben ikke forvente at komme i betragtning til pågældende række(r).

Husk: Indtast spillested samt ønsker til spilledage samt tider. Hvis klubben har særlige ønsker omkring hold, der skal spille for eksempel samme lørdag hjemme, så skal de indsendes senest 22. maj og ønsker sendes til Thomas Rasmussen på tler@dbusjaelland.dk

Vi gør opmærksom på, at alle ønsker ikke nødvendigvis kan opfyldes.

Fællesrækker - Piger

U18 Pige Øst
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet og ansøgning fra klubber uden licens. Klubber uden licens skal ansøge via KlubOffice. Klubber med pigelicens skal ansøge om deltagelse, men er sikret en plads såfremt de har ansøgt om det.

U16 Pige Øst 1/2
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet og ansøgning fra klubber uden licens. Klubber uden licens skal ansøge via KlubOffice.
Klubber som bliver tildelt en plads i U16 pige DM rækken via licens kan ansøge om deltagelse i u16 pige øst 2 for klubbens 2. hold på lige fod med klubber uden licens.

U14 Pige Liga 1/2
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet og ansøgning fra klubber uden licens. Klubber uden licens skal ansøge via KlubOffice.

U13 Pige Liga 1/2
Administreres af lokalunionerne. Alle klubber uanset licens status skal ansøge via KlubOffice. Klubber med licens er garanteret plads ved ansøgning. Klubber uden licens har frit optag ved ansøgning med 18 spillere fra årgangen på stamhold og indsendelse af medlemstal for årgangen. Den fælles indrangeringsgruppe kan efter 1. turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning.

Speciel spillerbenyttelse tilladt

Reglen om "speciel spillerbenyttelse" gælder i de fælles ungdomsrækker. Det betyder, at det er tilladt at anvende op til 2 spillere per kamp, som er født i sidste halvår (juli - december) året før i pågældende aldersgruppe efter reglen om speciel spillerbenyttelse.

Intentionen med beslutningen er blandt andet at gøre plads til de såkaldte "futurespillere", der er fysisk lidt senere udviklet end deres jævnaldrende holdkammerater.

Der kan ikke ansøges om spillerdispensation til ældre spillere i fællesrækkerne.

Regel om kampflytning

5-dagesreglen for flytning af kampe fortsætter. Reglen betyder, at man fortsat senest kan flytte en kamp 5 dage før den fastsatte kampstart.

Spørgsmål til fællesrækkerne?

Spørgsmål til Øst-fællesrækkerne kan rettes mod din lokalunion.

Michael Nygaard
Teamleder Michael Nyegaard
DBU Københavns turneringer og fællesrækker 3915 9200
Thomas Til Hjemmeside 001
Turneringschef Thomas Lesly Rasmussen
Fællesrækker og herre DS, Drenge indrangering, Pige indrangering, Futsal, Pokalturneringer 4634 0736 4092 8892 (Træffes 10-15)

Datoplan for turnering

Efterårsturneringen 2023 starter tidligst i uge 32 og slutter senest den sidste weekend i november. Forårsturneringen 2024 starter tidligst op igen den første weekend i marts.