DBU Bornholm indfører BAR (Bornholm Assistant Referere)

BornFiber Ligaen for henholdsvis kvinder og mænd starter i weekenden med dette nye tiltag.

DBU Bornholm oplever en meget stor tilgang af nye fodbolddommere, og da flere nu er bekymret for om der nu er kampe nok at dømme, har DBU Bornholms bestyrelse haste behandlet et indkommet forslag om indførsel af VAR. Da DBU Bornholm kom ud med et større underskud sidste år, har bestyrelsen ikke kunnet finde alle midlerne til VAR udstyr ,derfor begrebet BAR ( Bornholm Assistant Referere).

I alt sin enkelthed vil der nu være en Assistant på sidelinjen i de tidligere benævnte rækker. Personen vil undervejs rådgive sig med de mange tilskuer langs sidelinjen som oftest ser kampen langt bedre end selv dommere. Kampens hovedommer vil også kunne benytte muligheden for at søge rådgivning hos Assistant på sidelinjen. BAR vil også kunne ændre dommerkendelser undervejs, alt efter hvad de mest engagerede fans mener på sidelinjen.

En endnu ikke offentliggjort sponsor arbejder pt. på at udvikle en holdk… karamel, som kan gives i tilfælde af enkelte tilskuer, ikke har set kendelsen korrekt.

Formanden for de Bornholmske dommer er meget positiv, det er jo i forvejen kendt at vi er innovative øboer og gerne går nye veje for at sikre de Bornholmske dommer gode vilkår og fastholde dem.

Formanden for DBU Bornholm er meget begejstret for dette nye tiltag, og udtaler at det er endnu et fremragende eksempel på hvordan der hele tiden arbejdes på at understøtte klubberne på øen og samtidig udvise økonomisk ansvarlighed.

Administrationen på Bornholm udtaler at man ser frem til at lokale fonde vil donere penge til en BAR-vogn der kan følge kampene. De ser et stort udviklingspotentiale i netop den del.

Administrationen har forsøgt at få lignende gennemført i KS-Herre lokalt, hvor NB Bornholm tager imod Husum Boldklub lørdag den 1.april.

Desværre har DBU Københavns administration ikke vendt tilbage på vores henvendelse grundet udviklingsseminar 1. april.