Bedre matchning af spillere og bedre trivsel. Det er nogle af de ting, der bliver kigget på i en ny talentstrategi for pige/kvindefodbolden i Danmark. En strategi, der i sidste ende skal være med til at uddanne og udvikle danske spillere til nationalt og internationalt topniveau.

Arbejdet med den nye strategi har været længe undervejs. Derfor glæder det Anders Gerber, Talentchef, kvinder i DBU, at den nu kan komme ud og leve i fodbold-Danmark:

”Det er et stort skridt i den rigtige retning, at vi nu har fået lanceret en ny talentstrategi for pige/kvindefodbolden i Danmark. Fokus i talentstrategien er på at starte udviklingen tidligere og sikre sammenhængende miljøer. Det er vigtigt for dansk fodbold, at vi kigger på hvordan, vi kan være med til at løfte niveauet, men samtidig også sikre os at trivslen er i højsædet. Denne strategi er nødvendig for at motivere klubberne til at udvikle deres talentudviklingsmiljøer yderligere og i fremtiden som forbund at kunne matche de nationer, som vi gerne vil sammenligne os med,” siger Anders Gerber i forhold til klub- og landsholdsfodbold.

Den nye strategi kigger på flere konkrete ting, der i sidste ende skal være med til at højne niveauet i dansk fodbold. Senest er der blandt andet kommet en ny turneringsstruktur for U16- og U19-Pige DM. Det kan læse mere om HER. Derudover skal også på, hvordan der sikres bedre trivsel generelt blandt de unge fodboldspillere.

Talentstrategien har fem strategiske hovedområder; sundhed og trivsel, talentudviklingsmiljø, viden og forskning, matchning og spillerudvikling samt DBU Talent og U-landshold. Det har været vigtigt for talentstrategigruppen, at disse hovedområder indgår i den nye strategi:

”Når vi kigger på, hvordan vi kan forbedre pige/kvindefodbolden i Danmark, så kigger vi ikke udelukkende på spillet på banen. Talentstrategien har primært fokus på de bedste miljøer og de mest talentfulde spillere, men det er samtidig vigtigt at flere piger vælger fodbolden og fællesskabet til. Det er også vigtigt at få blandt andet trivslen med. Derudover er det også vigtigt, at vi får en masse ny viden, så vi løbende kan rette og justere, hvor end der skulle være brug for det. ” siger Jannie Pedersen, projektleder for talentstrategigruppen.

Talentstrategien træder i kraft fra sommeren 2023 og løber frem til 2027.

Du kan læse nærmere om den nye talentstrategi HER.