Niels var en afholdt dommer, der med sin gode og kyndige måde at lede kampe på altid skabte respekt omkring sig. Der var sjældent tvivl om, hvornår grænsen var nået, og at det var tid til at rette ind. Han nåede at dømme i den daværende 3. division i en længere periode og havde også roller som dommerinstruktør og kampfordeler. Desuden bidrog han til den lokale dommerklub som en dygtig kasserer i omkring 24 år. 

Niels stoppede som aktiv dommer i oktober 2014, efter at have været på banen i 46 sæsoner. Han havde taget dommerkort i 1967, her var Niels så talentfuld at han allerede den 18.august 1968 debuterede i Bornholm serieopgøret mellem Østermarie og Nyker. I nutidens sprogbrug er der her så sandelig tale om begrebet fasttrack og Niels fortsatte som dommer helt frem til sin 75-års fødselsdag – en præstation, der må siges at være enestående.

Niels blev hædret med DBU Bornholms æresnål i 1988 i forbindelse med sin 50-års fødselsdag og 2000 dømte kampe, og i 2009 modtog han som den første fodbolddommer på Bornholm DBU Bornholms guldnål, som en anerkendelse for mere end 40 års trofast dommergerning. Gennem sit lange virke har Niels Bødker sat et markant aftryk på bornholmsk fodbold og været en foregangsmand på mange områder.

Tak for kampene.

Æret være Niels Bødkers minde