Tilknytning af en børneudviklingstræner
I løbet af det første år som DBU Børneklub, skal klubben tilknytte en børneudviklingstræner, der er kontraktligt forpligtet. Vedkommende skal deltage på uddannelse til DBU Børneudviklingstræner * så hurtigt som muligt efter ansættelse og senest indenfor 12 måneder. Er der forhold, som forhindrer vedkommende i at deltage i uddannelsen inden for 12 måneder, aftales et forløb med Børneklubrådgiveren, som sikrer at uddannelsen påbegyndes straks muligt herefter, dog maks. 18 mdr. efter ansættelse.
* Hvis vedkommende er børneudviklingstræner i en licensklub drenge/piger, så er det kravene i licensmanualerne, der er gældende for børneudviklingstræneren.
En børneudviklingstræner er klubbens garant for, at klubbens børnetrænere klædes på fodboldfagligt og pædagogisk til at kunne varetage den daglige børnefodboldtræning.
En børneudviklingstræner understøtter alle klubbens børnetrænere fagligt på banen og hjælper med at skabe en forældrekultur, hvor forældre er oplyste og oplever sig mødt positivt.
Børnetrænere er alle trænere på tværs af alle børneårgange uanset, hvilket køn de træner.
Med denne ressourceperson ansat, sikrer I jer som klub samtidig, at det er nemmere at rekruttere og fastholde trænere, idet de oplever sig som en del af et klubfællesskab og ikke oplever at være overladt til sig selv.
Klubbens børneudviklingstræner(e) prioriterer alle børnetrænere uanset hvilket køn de træner
I forbindelse med tilknytning af en børneudviklingstræner udarbejder klubbens ledelse en arbejdsbeskrivelse, der godkendes af børneklubrådgiveren. Denne arbejdsbeskrivelse kan med fordel indgå i kontrakten med børneudviklingstræneren. Arbejdsbeskrivelsen kan give anledning til drøftelser om hvordan kernefunktionen løses i praksis, fordeling af opgaver blandt klubbens ressourcepersoner, samt om timenormeringen hos børneudviklingstræneren er tilpasset omfanget af opgaver.
Vigtigst af alt giver arbejdsbeskrivelsen mulighed for at børneudviklingstræneren kan opfylde kernefunktionen - at træne trænerne til/på banen.
En klub kan tilknytte én eller flere børneudviklingstrænere. Det afgørende er, at alle børnetrænere prioriteres uanset hvilket køn, niveau eller aldersgruppe de træner.
Eksempler på indhold i en arbejdsbeskrivelse:
- Implementering af DBU’s Børnesyn i praksis
- Sparring, supervision og udvikling af børnetrænerne
- Ansvarlig for træningsindhold til og med U12
- Afholdelse af 1:1 trænersamtaler med børnetrænerne
- Afholdelse af x-antal trænermøder for alle børnetrænere med fokus på træningsindhold og træneradfærd
- Bidrage ved opstart af nye årgange ved at....
- Antal timer, årgange, hold etc.
- Etc.
Husk at jeres lokale børneklubrådgiver står klar til at hjælpe jer i mål med at opfylde forudsætningen.