Fra den 19. september kl. 12.00 er forsamlingsforbuddet nedsat til maksimalt 50 personer.

  • Det betyder, at der maks. må være 50 aktive personer involveret i træning, kampe og stævner i fodboldens verden. Aktive personer tæller spillere, udskiftere, trænere, dommere og frivillige, der er involveret i aktiviteten.
  • I forbindelse med kampe og stævner kan der dog fortsat gøres brug af dispensationen fra forsamlingsforbuddet, så i alt 500 personer må være samlet. Det er dog vigtigt, at tilskuere kun opholder sig i afmærkede tilskuerområder, at der er minimum 2 kvadratmeter per person i tilskuerarealet, at der er minimum 1 meters afstand mellem hver tilskuer, og at alle tilskuere sidder ned på stole, hvis der ikke er en fast tribune.

 

Klubhuse med café, cafeteria eller lignende servering er underlagt samme retningslinjer som restaurationsbranchen.

  • Derfor er det vigtigt, at der skiltes med hvor mange mennesker, der må opholde sig i klubhuset ad gangen. Det udregnes således, at hver person har minimum 2 kvadratmeter gulvareal, hvis folk i det væsentlige sidder ned. Hvis personer i det væsentlige står op, skal der være 4 kvadratmeter gulvareal per person.
  • Personer der står eller går i et klubhuslokale, hvor der serveres mad og drikke, skal bære mundbind. Vi anbefaler tydelig skiltning, så man ved, at man er i sådan et område. Det betyder, at man i klubhusenes cafeer og restauranter skal bære mundbind, når man er ståede, fx står i kø ved kassen eller går på toilettet. Det kan virke ulogisk, hvis man lige har dyrket motion sammen uden mundbind, men det er vilkårene. Samtidig gælder kravet om, at man skal lukke senest klokken 22.
  • Derudover skal der være skærpet fokus på overholdelse af kravet om 1 meters afstand (næse-til-næse)

 

Myndighederne opfordrer desuden til, at alle begrænser deres sociale omgang med andre mennesker. Derfor opfordrer både DIF og DBU på det kraftigste til, at sociale aktiviteter i idrætten aflyses, altså også i fodboldklubberne.

”Statsministeren sagde ved dagens pressemøde, at man stadig skal kunne gå til fritidsaktiviteter, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det er en anerkendelse af, hvor vigtig idrætten er i danskernes hverdag. Samtidigt opfordrer myndighederne til, at vi alle sammen skal begrænse vores sociale omgang, og derfor vil vi også på det kraftigste opfordre til, at fodboldklubberne aflyser deres sociale aktiviteter i denne tid. Nu er det nemlig sundheden og selve muligheden for at spille fodbold, vi skal værne om”, udtaler Bent Clausen, Næstformand for bredden i DBU.