”Da jeg kom her for halvandet år siden, kunne jeg slet ikke løbe. I dag kan jeg træne lidt af sted – bedre, end da jeg var her første gang”, siger 73-årige Peter Rosenberg. Han har haft problemer med hjertet, og han oplever, at motionsfodbolden hjælper på hans sundhed.

Og ikke kun fysisk har deltagerne glæde af det ugentlige træningspas – de har også et godt socialt sammenhold.

”Der er kammeratskab, og der bliver byttet løgnehistorier. Det er ren hygge”, siger Peter og bakkes op af holdkammeraten Ole Jervin på 72, som samtidig har rollen som holdleder. Han er fuldt bevidst om det udbytte, deltagerne får af at spille på holdet.

”Det er helt klart, at de får et indhold i deres tilværelse – og livskvalitet”, siger han.

Selv om hovedparten af spillerne er diabetes- eller hjertepatienter, så understreger Ole, at de tager imod alle, der kan have glæde af tilbuddet.

Efter en god times aktivitet er gutterne blevet godt varme og trætte. Men inden de smutter helt hjem, forsætter de i samlet flok småsnakkende over til en hyggelig tredje halvleg i klubben.

Om Fodbold For Hjertet

Fodbold For Hjertet er et træningstilbud for personer med hjerte-kar-sygdomme og andre livsstilsygdomme og blev søsat i 2019 i et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union, Syddansk Universitet og Hjerteforeningen.

Projektet blev støttet af TrygFonden og baserede sig på forskning, der viser, at fodboldtræning kombineret med fællesskabet og sammenholdet kan bidrage til et bedre liv for danskere med livsstilssygdomme.

Over halvdelen af deltagerne har aldrig spillet fodbold før, og lige mange mænd og kvinder har tilsluttet sig holdene. Det vidner altså om et tilbud for alle, uanset køn og niveau, og hvor særligt det sociale element er i højsædet.

Selv om den officielle projektperiode for Fodbold for Hjertet nu er slut, spilles der forsat Fodbold For Hjertet-fodbold landet over.